Mediation navigatie menu
Informatie Marcel Meinsma

Sociaal maatschappelijke begeleiding en budgetbeheer

Marcel Meinsma Mediation ondersteunt en begeleid mensen op sociaal en maatschappelijk vlak. Doel hierbij is om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Door handvatten en structuren aan te reiken, wordt deze zelfstandigheid ook bevorderd.

Daarbij speelt de inzet van de methode mediërend leren een belangrijke rol in het leren en ontwikkelen op dit vlak.

Op onderstaande terreinen bieden wij begeleiding aan:

Het bijhouden van een kasboek is essentieel om te kunnen zien waar je geld blijft. Hiervoor kun je een simpel schrift gebruiken of als je de beschikking hebt over een computer, dan is Excel erg handig.
Je noteert wat je inkomsten zijn (salaris, studiefinanciering, huur- en of zorgtoeslag, enz.) En je houd dagelijks bij wat je uitgeeft aan bijvoorbeeld eten/boodschappen; daarnaast heb je natuurlijk je maandelijkse uitgaven (huur, verzekeringen, abonnementen).

Uitgangspunt is dat er in eerste instantie intensief wordt samengewerkt en dat daarna iemand zich, met de aangereikte structuren en handvatten, steeds meer zelfstandig kan redden. En ervoor te zorgen dat er een balans in je leven ontstaat; een balans tussen je werk of studie, je privéleven en eventueel huishoudelijke taken.
Binnen onze manier van werken wordt de omgeving van iemand ook betrokken, zodat we met elkaar aan dezelfde doelen kunnen werken.

Sociaal maatschappelijke begeleiding en budgetbeheer - Loopbaanbegeleiding »
© Marcel Meinsma Mediation 2006 - 2016
css - xhtml - rss